Aztakurva.

Egyre jobban szégyellem, hogy magyar vagyok.

Elie Wiesel adott egy pofont ennek a kurva országnak. Nem is kicsit.

Mondjuk, elég gáz, hogy Elie Wiesel magyar Nobel-díjasként van számontartva. Noha Erdélyben született, az akkor Romániához tartozott, 16 éves korára a második bécsi döntés következtében már visszacsatolták a területet Magyarországhoz. És a magyar hatóságoknak az egyik legelső dolga az volt, hogy a haláltáborokba hurcolják a frissen visszaszerzett területek zsidó lakosait, egy teljes kultúrát majdnem egészen kiirtva ezzel.

Elie Wiesel anyanyelve a jiddis volt, beszélt románul is, és értette a magyar nyelvet.

Amikor megkapta a Nobel-díjat, egyből magyar Nobel díjasként beszéltek róla itthon - amikor deportálták, csak egy "büdös zsidó" volt.

Ha Elie Wiesel visszaad egy kitüntetést, az nemcsak róla, és a kitüntetésről szól. Arra felfigyel a világ. Ez nagyon gáz.

És Kövér László, ahelyett, hogy meghúzná magát szégyenében, még rá is tesz egy lapáttal, hogy aszongya: "Nyirő József nem volt sem fasiszta, sem antiszemita." Ó dehogynem, még akkor is kiállt a Szálasi-féle banda mellett, amikor már mindenki tudta, hogy elveszett a háború. Egy közepes tehetségű író volt, akit most erőszakkal be akarnak ágyazni a magyar irodalomtörténetbe, mondván zseni volt. Talán az fáj, hogy Elie Wiesel megkapta a Nobel díjat, Nyírő meg semmilyen díjra nem volt érdemes?

Itt egy tipp, kedves Kövér László: a Nemzeti Galériába kellene egy kiállítást rendezni bizonyos Adolf Hitler festményeiből! Mert, mint tudjuk, kiváló műveket alkotott a bajszos piktor. Hajrá kedves Kövér! Hopp, te is bajszos vagy! Ejnye-bejnye, nem pingálgatsz otthon titokban?

Még emlékszem arra, amikor Csurkát megvádoltad náci beszéddel. Akkor még hű voltál az elveidhez. Vagy csak pincsikutyaként kiszolgáltad akkori (és mindmáig hivatalban levő) uradat? Melyikőtöknek hajlik jobban a gerince?

A bejegyzés trackback címe:

https://gumigerinc.blog.hu/api/trackback/id/tr414612678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása