Pokorni Zoltán vívódásai

2012.06.08. 12:14

 

 

 

Olvasom a friss 168 órában az interjút a címlapon szereplő Pokorni Zoltánnal. (Na, mindjárt megkapom, hogy rohadt kommunista vagyok, mert 168 órát olvasok. Üzenem a hülyegyerekeknek, hogy A Heti Választ is ugyanúgy megveszem.)

 pok.jpg

No mindegy, itt van ez a jobb sorsa érdemes Pokorni gyerek, akit őszintén sajnálok. Ez a fickó szakember, és mégis kigolyózták, Hoffmann anyónak adták azt a tárcát, amit ő érdemelt volna. Mert ő már bizonyított anno az első Orbán kormány idejében, úgy tudta a Magyar Bálint-féle übergigaliberális oktatáspolitikát egy kicsit hagyományosabbá, mondhatni konzervatívabbá tenni a szó valódi, nem politikai értelmében, hogy az eredeti SZDSZ-féle koncepció értékeit, a modern kor kihívásainak való megfelelést is megőrizte. Most is neki kellene irányítania az oktatáspolitikát, de Orbán atyánk mindenféle pártszövetségi megfontolásokból átadta a KDNP-nek a dolgot.

 

Pokorni Zoltán a személyes sértettségen túl tudta tenni magát, vagy legalábbis úriemberként viselkedett. De amikor már szakmailag is teljesen lerombolni látja azt, amit részben ő épített fel, akkor már kénytelen volt megszólalni. Mi lett az eredménye? Pártfegyelmit indítottak ellene.

 

Nekem már ennyi is elég lett volna, hogy otthagyjam az egész bagázst, de Pokorni rendíthetetlenül kitart az Orbán kormány mellett. Olvasom vele az interjút a friss 168 órában, és olyan érzésem van, hogy már csak tisztességből védi a kormány döntéseit, pedig szíve mélyén nagyon nem ért egyet velük. Oké, értem én, ő is abból él, hogy politikus, de ha most kiállna a véleménye mellett, akkor rövid távon biztosan rosszul járna, talán ki is golyóznák a Parlamentből, ugyanakkor hosszú távon megőrizné azt a hitelességét, amit jobboldali(nak mondott) politikusként a balliberális emberek körében kivívott. Mondhatni az élére állhatna egy olyan új, valódi jobbközép konzervatív mozgalomnak, amire már nagyon szüksége lenne az országnak.

 

De sajnos az ő esetében sem meszesedtek el a csigolyák, úgy tűnik neki is gumigerince van.

 

Kár érte.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gumigerinc.blog.hu/api/trackback/id/tr444573451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása